Blíží se mistrovství republiky v karetní hře Game of Thrones LCG

Již 23.9. 2017 vypukne mistrovství republiky ve hře A Game of thrones LCG (2.ed). Turnaj se odehraje v prostorech Kongresového sálu Centra pohybové medicíny (ul. Pyšelská 2361/4, Praha 11). Někdo z účastníků tak usedne na pomyslný Železný trůn, jako vládce zemí koruny české. Jedná se o turnajové klání, na jehož konce usedne na trůn právoplatný král. Co to ale vlastně je A Game of thrones LCG?

Jedná se o karetní hru, tzv. typu living card game, tedy LCG. To znamená, že hráč si nenakupuje karty v náhodných balíčcích, jako u známějších karetních her jako je Magic the gathering, nebo Pokémon.

Vždy dostane všechny karty celé edice a to ve třech kopiích od každé, což je také maximální počet jedné karty v hracím balíčku. Obchody nabízí základní karetní sadu, několik větších rozšiřujících sad a spoustu menších, rozšiřujících edic. Hráči se mohou vžít do jedné z osmi frakcí, ale také mohou frakce kombinovat.

Strategie, intriky a boje o železný trůn

Řeší se vše, co řeší postavy v knihách Martinovy ságy, popřípadě seriálu HBO, tedy politika, strategie, ekonomika a tak dále a tak dále. Pokud se domluvíte s několika přáteli, jako jsem to udělal já, získáte za poměrně málo peněz opravdu velké množství muziky a navíc můžete strávit dlouhé dny a hodiny ve světě A Game of thrones.

Pokud Vás hra osloví, existují samozřejmě i všechny možné oficiální turnaje, dokonce i mistrovství světa. A další velký plus hry je skutečnost, že vychází i v českém jazyce, schopnosti karet si tak nikdo nemusí složitě překládat, pokud máte problém s cizími jazyky. Ale i kdybyste zůstali u samotné základní sady, užijete si spoustu zábavy s přáteli. Hra nabízí i variace hry, kdy se mezi sebou mohou utkat tři, čtyři hráči.

Podrobnější informace k mistrovství naleznete na oficiálních stránkách.

Přečtěte si také