Těstovinová brčka se postupně stávají hitem. Čím více se mluví o zákazu plastových brček, která jsou podle posledních výzkumů velkou zátěží pro přírodu, tím větší je snaha podniků hledat možné alternativy. Těstovinovou alternativu už objevují i české kavárny, bary a restaurace. Jaké je to pít z těstovin? Vyzkoušeli jsme to v pražské kavárně.
Objednáte si koktejl, limonádu či ledovou kávu a za chvíli před vámi stojí perfektní drink. Jenže něco je jinak. Tam, kde dříve bývalo černé plastové brčko se nachází „brčko“ z těstoviny. Ono vlastně ani nejde o brčko, jedná se o běžné duté těstoviny, zde konkrétně dutý druh podobný špagetám – Bucatoni.
Výhodou těstovinových brček je jejich schopnost rozložit se v přírodě během několika týdnů. Méně tak zatěžují životní prostředí. Překvapivé je, že oproti barovým (kvalitnějším) brčkům není zřetelný ani cenový rozdíl, balení těstovin často vyjde levněji.
Zkušenost s těstovinovými brčky
Při pití skrze těstovinové brčko nepoznáte významější rozdíl. My jsme je měli možnost náhodou vyzkoušet při pití ledového caffè latte v La Bohème Café nedaleko Náměstí Míru. Padají dotazy, zda se těstoviny v nápoji nerozmočí. Po celou dobu pití kávy jsme nezaznamenali změny v chuti. Jediné, čeho si šlo všimnout, byla drobná změna v ponořené části brčka, které mělo nepatrně bělejší povrch, který byl kvůli kvůli namočení škrobů v těstovinách kluzký.
Pokud jste jako naše redaktorka Bára, můžete brčko při pití i ukusovat a po dopití klidně celé schroupat. Chutná jako neuvařené těstoviny. Proti gustu…
Za nás těstovinová brčka určitě prošla. Myšlenka, že se brčko rychle rozloží a nebude strašit budoucí generace je skvělá. A potom je doopravdy téměř jedno, kde vyhozené brčko skončí. Možnou alternativou jsou např. brčka z papíru či bambusu, ale o těch zase jindy.
Zdroj: Redakce ViralSvět.cz